Základní a Mateřská škola v Olešnici v Orlických horách
ZŠ a MŠ v Olešnici


O NAŠÍ ŠKOLE

Naše malotřídní venkovská škola se nachází v centru obce Olešnice v Orlických horách v krásném horském prostředí v Chráněné krajinné oblasti Orlické hory. Nabízí žákům vzdělávání v klidném téměř rodinném prostředí. Součástí školy je základní škola pro 1. stupeň, školní družina, mateřská škola a školní jídelna. Vše je soustředěno v jedné budově, která je prostorná a útulná.

GDPR

GDPR - Informace o zpracování osobních údajů

Správce údajů:  Základní škola a Mateřská škola v Olešnici v Orlických horách

Kontakty na správce najdete ZDE: kontakt/kontakty-na-zs-a-ms/

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce Základní škola a Mateřská škola v Olešnici v Orlických horách jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v Základní škole a Mateřská škole v Olešnici v Orlických horách. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec :  Bc. Kateřina Mitlöhnerová, Dis.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů:

  katerina.mitlohnerova@sms-sluzby.cz ,  tel. +420 777 919 771

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v Základní škole a Mateřské škole v Olešnici v Orlických horách, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce Základní školy a Mateřské školy v Olešnici v Orlických horách.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně Vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí a dodržuje důvěrnost i o stížnostech. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v Základní škole a Mateřské škole v Olešnici v Orlických horách (odborně řečeno – naše Základní škola a Mateřská škola v Olešnici v Orlických horách  je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.
  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).
  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).
  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme ZDE 
  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu zakladniskola@olesnice.net zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.
  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se do školy dostavíte osobně s průkazem totožnosti.
  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnostÚřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

 

 

 

[1] § 45 zákona o zpracování osobních údajů (v legislativním procesu)

[2] Čl. 38 odst. 5 ON

O škole

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Počasí

dnes, neděle 13. 6. 2021
polojasno 15 °C 9 °C
pondělí 14. 6. skoro jasno 20/7 °C
úterý 15. 6. slabý déšť 23/10 °C
středa 16. 6. slabý déšť 24/13 °C

Svátek

Svátek má Antonín

SPONZOŘI A PARTNEŘI